A Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíjak hivatalos átadása

2021. november 22-én online rendezvény keretében került sor a kiválósági program ösztöndíjainak hivatalos átadására.

A Pallas Atnéné Kiválósági Ösztöndíjprogramot a Magyar Nemzeti Bank alapítványi támogatásával (Pallas Atnéné Domus Meriti Alapítvány) 2019 óta pályázhatják meg a Partiumi Keresztény Egyetem gazdaságtudományi szakos hallgatói. Az ösztöndíjprogram szemeszterenként 5 havi szabadfelhasználású támogatást biztosít a legjobb teljesítmény nyújtó hallgatóknak. 

Az ünnepi rendezvényt a járványügyi helyzet miatt idén online körülmények között sikerült megszervezni. Az eseményt Dr. Szilágyi Ferenc dékán, a PKE Kiválósági Ösztöndíjbizottság elnöke nyitotta meg, majd Dr. Dubéczi Zoltán elnöki főtanácsos a Magyar Nemzeti Bank részéről köszöntötte a jelenlévőket, kitérve az elmúlt években az MNB és a PKE között lezajlott együttműködésekre és támogatási programokra, különös tekintettel a jelenleg is zajló hallgatói támogatásokra és a program előzményeire. 

Az online rendezvény második részében néhány gondolatébresztő videóbejátszás segítségével az MNB támogatásával működő Neumann János Egyetem geopolitikai kutatóműhelyében folyó munkát, illetve a jelenleg kialakítás alatt álló Pénzmúzeumot mutatták be a szervezők. Elhangzott, hogy a múzeum 2022. március 15-re tervezett megnyitását követően a kiválósági ösztöndíjas hallgatókat is szeretettel várják az új, Kelet-Közép-Európában egyedülálló intézményben.

A folytatásban Nyíri Enikő szervező mutatta be az ösztöndíjas hallgatókat, az érdemoklevelek kivetítésével, majd a hozzászólások következtek. A hallgatók részéről Iakab Ferenc diákelnök mondott köszönetet a támogatásért finanszírozó képviselőinek, a jelenlévő oktatók részéről pedig Dr. Szász Erzsébet, Dr. Debrenti Edith és Dr. Veres Edit a PADME-támogatásával futó egyéb programokat sorolta fel megemlítve, hogy az Alapítvány az elmúlt években a Gazdaságtudományi Tanszék legfontosabb külső partnerévé vált.

kep1kep2kep3kep4kep6

forrás: gtt.partium.ro