Megrendezésre került a Magyar Nemzeti Bank Tehetségprogramjának II. Szakmai Hétvégéje

Az előző év novemberében megszervezett Tehetségprogram első előadássorozatához hasonlóan, egy újabb három napos szakmai és tanulmányi rendezvényt szervezett a Magyar Nemzeti Bank, idén május 17 és 20 között, mely eseménynek Balatonakarattya adott otthont, az Oktatási és Konferenciaközpontban.

Több, mint 100 magyarországi és külhoni egyetemista vett részt ezen a tanulmányi konferencián, egyetemünket pedig Barta Alexandra-Lili, Csomós Csilla-Éva, Fazekas Florance-Titanilla, Szabó Andrea-Katalin és Balla János képviselte.

A szakmai rendezvény első napja Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnökének a nyitóbeszédével kezdődött el, majd Kandrács Csaba előadásával folytatódott, amelynek fő témája a zöld pénzügyek és a fenntarthatóság volt. Őt követte Balatoni András előadása, aki bemutatta azon sikeres nemzeteket, példákat a világból, amelyek kiemelkedően teljesítettek az elmúlt évek során.

A 2. szakmai napot Baksay Gergely nyitotta meg Társadalmi fenntarthatóság-demográfia és egyenlőtlenség című előadásával, majd Palotai Dániel tartott prezentációt a 2010-2020 közötti változásokról Magyarország életében. Az előadássorozat legutolsó napján Szombathy Zoltán, illetve Sebestyén Géza előadását hallgathatták a vendégek, előbbi a magyar gazdaság kitörési pontjairól tartott prezentációt, addig utóbbi a magyar felzárkózás útjáról tartott bemutatót.

A fentebb említett tartalmas, és érdekfeszítő előadások mellett, két kulturális bemutató is színesítette a rendezvényt. Barna Gábor a magyarországi, majd európai zarándokutak jellegzetességeit ismertette a hallgatóközönséggel, Kulin Ferenc pedig a 800 éves Aranybulláról tartott előadást két megközelítéssel bemutatva.

Szeretnénk megköszönni ezúton is a lehetőséget, az élményekben gazdag eltöltött napokat mind egyetemünknek, mind a Magyar Nemzeti Banknak, hogy újból tovább szélesíthettük ismereteinket felhívva a figyelmünket a világot érintő legaktuálisabb kérdésekre, felkészülve a következő éveket érintő legnagyobb mértékű hatásokra. A Tehetségprogram harmadik része júliusban fog folytatódni.

forrás: gtt.partium.ro